Ernst Kleisterlee

Over geboorte, ouderdom, ziekte en dood

Van Marcel Berkien:

marcelberkien2_100x100‘Voor een internet-verslingerde web developer is werken aan websites een soort onophoudelijk feest. Zo’n 8 jaar geleden is de samenwerking met Ernst begonnen tijdens een meditatieweekeind van Shambhala. Er was publicitaire aandacht nodig voor een op te richten hospice op boeddhistische grondslag – een website dus – zo geschiedde. De tijd heeft sindsdien natuurlijk niet stilgestaan en van lieverlee kwam bij Ernst de wens naar boven om op eigen initiatief en titel anderen te laten delen in mooie en minder mooie aspecten van het leven.

Met veel plezier heb ik daarom meegewerkt aan de inrichting van deze website, van waaruit Ernst zélf aan het woord is over ziekte, ouderdom, stervensproces en doodgaan, waarbij kunst en poëzie de natuurlijke tegenhangers zijn.  Onlosmakelijk verbonden met het leven, zoals hij het uitdrukt. Toch is deze website niet bedoeld als monoloog. Integendeel. De lezer wordt geprikkeld tot nadenken en wellicht tot reageren.

Ik onderschrijf dat doel van harte en heb in de samenwerking de vele facetten van Ernst ontdekt: overleggen, debatteren, filosoferen, lachen, delen, stormen doorstaan en in ‘t algemeen de diepte in. Het zijn geen loze woorden, maar in de bijna 8 jaar samenwerking met Ernst onderstrepen deze kernwoorden de algemene gang van zaken en is een oprechte vriendschap ontstaan.’

 

1 Reactie

  1. Ernst Kleisterlee

    20-09-2014 om 13:15

    ‘Het lijden van stervenden verzachten’, dat ideaal bracht webmaster Marcel Berkien en mij bij elkaar. Marcel maakte de eerste volwaardige site voor hospice de liefde, die begin 2008 live ging. Sinds die tijd heeft hij belangeloos honderden uren geinvesteerd in het op orde houden en verbeteren van deze site.
    Marcel is daarin een rots in de branding gebleken: een webmaster zoals je die iedere goedwillende organisatie zou gunnen: trouw, betrouwbaar, behulpzaam, niet bang, iemand die zijn ego ondergeschikt maakt aan de boodschap… Marcel is een vriend geworden. Ernst Kleisterlee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet getoond.

© 2020 Ernst Kleisterlee

Theme by Anders NorenTop ↑