‘Leven met ouderdom, ziekte en dood.’

Vroeg of laat komen we in aanraking met onze vergankelijkheid. We zien geliefden ernstig ziek worden of sterven, of krijgen zelf ons einde in zicht. Dan willen we delen met anderen. Die gelegenheid bieden we in onze leergangen van hospice de liefde.

Op 29 november 2014 starten we met de nieuwe leergang ‘9’.

In de vorige 8 leergangen hebben we in totaal 100 mensen begeleid. Velen van hen kwamen naar onze leergang omdat ze vrijwillig stervensbegeleider wilden worden.  Steeds meer mensen komen (ook), omdat ze meer vertrouwdheid willen krijgen met de realiteit van ouderdom, ziekte en dood. Die van henzelf, en die van anderen.

De realiteit van ouderdom, ziekte en dood.

We werken in de leergangen veel met mindfulness en stilte. We besteden veel tijd aan persoonlijke ervaringen met en herinneringen aan ‘ouderdom, ziekte en dood’.  We delen onze ervaringen in respect, en zetten onze dialogen daarover in het teken van ‘spreken en luisteren uit het hart’. Ook werken we met visualisaties, lichaamswerk en rollenspellen. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

We werken steeds met groepen van ongeveer 12 mensen, en stellen de data van onze bijeenkomsten zoveel mogelijk in onderling overleg vast. Voorlopige data: 29 november,  6 december, 20 december, 10 januari, 24 januari en 7 februari, alle dagen van 10-17 uur.  Prijs: €295, inclusief koffie, thee, lunch en borrel na afloop. Geld mag nooit een doorslaggevende reden zijn om niet aan onze leergang deel te nemen.

We voeren kennismakingsgesprekken met belangstellenden op: zaterdag 1 november, maandag 10 november en zaterdag 15 november.

Je kunt je als belangstellende opgeven via: hospicedeliefde@gmail.com

klik hier voor meer informatie over de leergang